Wie ben ik?

Hoi,

Sinds een paar maanden ben ik me aan het verdiepen in een gezonde levensstijl. Ik ben chronisch ziek en naast mijn medicatie en voedingssupplementen is er mij aangeraden om glutenvrij en lactosevrij te leven. Vorig jaar kon ik amper de trap op of af. Van het bed naar de zetel was alles wat ik kon. Er was niet meteen een diagnose mogelijk en ik werd van hier naar daar gestuurd. Na een tijdje werd mij een dokter aangeraden die me de diagnose ‘lupus’ gaf.  Na al heel wat pillen genomen te hebben kreeg ik  eindelijk iets dat werkte! Ik voelde me elke dag iets beter worden. Het is niet dat ik niets meer voel want sommige dagen kan ik nog amper vooruit komen. Het is al iets dragelijker.  Of ik ooit mijn energiek leven terugkrijg zoals vroeger.. Dat hoop ik nog steeds!

Mijn leven is op elk gebied veranderd. Het werk bijvoorbeeld. Op het moment werk ik halftijds en dat is best vermoeiend.  Het sociale leven is op een Laag pitje terecht gekomen. Ik kan al wel eens naar de markt gaan met een vriendin, maar daarna kan ik het bekopen. Weggaan met mijn petekindje vraagt een dag recup. Soms voel ik me heel jaloers op andere mensen en denk ik ‘die kunnen nog zoveel!’.   Anderzijds heb ik via bepaalde groepen veel mensen leren kennen die met een chronische ziekte leven. Sommige hebben kinderen of staan er alleen voor, en hebben een zwaardere ziekte te dragen. Ik mag blij zijn dat ik nog kan werken, nog kan gaan shoppen, nog kan koken enz.. hopelijk blijft het zo.

Wat ikzelf kan doen voor mijn lichaam is gezond eten. Ik doe dit nu al een paar maanden en voel echt een verschil. Ik voel me fitter, levendiger en kan elke dag naar het toilet! Vroeger was dit een keer om de drie dagen.  Mijn opgeblazen gevoel is verminderd alhoewel ik dit nog dikwijls heb. Hopelijk gaat dit ook nog verbeteren in de toekomst.

In deze blog wil ik mijn recepten delen.  Iedereen die gezond wil leven kan hier leuke ideetjes opdoen!

Geniet ervan. Ik doe hetzelfde 😉

Een gedachte over “Wie ben ik?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s