Chia yoghurt met een beetje havervlokken

image

In het Engels noemen ze het overnight oats. Ik ben er zot van! Super eenvoudig klaar te maken en gewoon heerlijk. Je maakt het ’s avonds en laat het rustig een nachtje trekken. ‘S morgens haal je het uit de koelkast en kan je genieten van de lekkere yoghurt.

Het voordeel van dit ontbijt is dat het echt vult. Je zal niet snel honger lijden.

Wat heb je nodig:
– 250 ml. kokosmelk
– 3 eetlepels chiazaad
– 1 eetlepel havervlokken
– 1 eetlepel kokosrasp
– 1 eetlepel zonnebloempitten
– 1 eetlepel lijnzaad
– 1 eetlepel moerbeien
– beetje cojibessen en rozijnen

Hoe te bereiden:

Neem een weckpot. Voeg alle producten samen en roer alles door elkaar. Laat het een nacht in de koelkast staan.

De volgende dag neem je de chia yoghurt uit de koelkast en kan je het afwerken met wat zaden en cojibessen. Je kan er eventueel nog wat stukjes fruit aan toevoegen. Die keuze maak je zelf.

image

Advertenties

7 gedachtes over “Chia yoghurt met een beetje havervlokken

  1. Als je met zo’n recept je dag nog niet goed begint… Wij hadden een tijd een kast vol met allemaal van die lekkere, gezonde dingen om zelf muesli mee samen te stellen. Nu ik dit zie, vind ik eigenlijk dat we dat terug moeten krijgen. Heerlijk!

    Like

    • Hey Sonja,

      De chiazaadjes worden wat geleiachtig. En het vormt een geheel. Het kan in water, vers fruitsap en allerlei soorten melk. Aan jou de keuze! Ikzelf doe het meestal met kokosmelk of amandelmelk.

      Groetjes
      Nadja

      Like

  2. Lekker recept!
    Vandaag op ’t Viva las Vega’s Food Festival gehoord dat je goji-bessen beter eerst (minstens een half uur) kunt weken voordat je ze eet. Dan zijn ze nog gezonder en kunnen ze ‘anti-veroudering’ werken in je lichaam. πŸ˜‰ Dus die kun je er ook ’s avonds al bij doen als je dit ’s morgens eet.

    Liked by 1 persoon

  3. Wat een goed idee! Ik maak weleens een toetje met kokosmelk maar had er nog niet aan gedacht dit als ontbijt te gebruiken. Nu maak ik nog een warm ontbijt maar als het warmer/zomer gaat worden ga ik dit recept zeker uitproberen. Bedankt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s