Pastinaaksoep met gember

Pastinaak of witte wortel is een vergeten groente die men terug aan het ontdekken is.  De pastinaak zit boordevol kalium, wat bijdraagt tot een gezonde bloeddruk.  Men zegt ook dat men sneller herstelt van ziekten door veel pastinaak te eten. Deze veronderstellingen laat ik in het midden. Ik ga er nog altijd vanuit dat een evenwichtige voeding het beste is.

Deze soep bevat goede bouwstenen en is bovendien ook gewoon heerlijk!

Foto 29-03-15 16 36 13

Wat heb je nodig:

  • 1 kilo pastinaak
  • 2 uien
  • stuk gember
  • 1 liter water
  • Zout en peper
  • Beetje olie

de bereiding:

Schil de ui, de pastinaak en de gember.  Snij vervolgens de ui en de pastinaak in stukken.  Neem een grote soeppot en fruit de ui aan in een beetje olijfolie.  Voeg daarna het water toe en de stukjes pastinaak.  Neem de gember en rasp deze boven de soep.  Laat een half uur – drie kwartier op een klein vuurtje koken.

Neem de staafmixer en mix de soep.  Breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveer eventueel met een beetje lactosevrije room of met wat fijngesneden peterselie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s