Walnoot taart

Ik heb er lang over gedaan om iets leuks te maken voor mijn vijftigste blogpost. Ik vind een taart om het te vieren op zijn plaats. Ondertussen heb ik er al een viertal gemaakt, waarvan deze taart een toppertje is. Het is mijn eerste ‘Raw-taart’. In de toekomst wil ik veel meer leren over het ‘Raw’ koken, dat staat vast!
image

Met een goede keukenrobot maak je de hele taart in nog geen uur tijd.
De taart bestaat uit verschillende lagen: de bodem, de groene laag, de slagroomlaag en de walnotenlaag.

De bodem:
-180 gram moerbei
– 18 dadels

Voor de lekkere zoete bodem doe je 180 gram moerbei en 18 dadels in de keukenrobot. Laat draaien tot het een brij is. Neem een kommetje water om de vingers nat te maken. Plet met de vingers de brij mooi in de taartvorm.
Zo, stap 1 hebben we al gehad!
image

De groene laag:
– 200 ml. gezoete geconcentreerde kokosmelk (Albert Hein)
– 150 gram gegrilde cashewnoten
– 1 avocado
– 2 dadels

Warm de geconcentreerde kokosmelk even op zodat deze helemaal lopend is. Doe de cashewnoten in je keukenrobot en maal ze. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe. Meng alles verder tot het een echte crème wordt. Haal met een pannenlikker alles eruit en vul de taartvorm met de eerste laag. Als je even wil proeven, zal je merken dat het héél zoet is. Lekker 😊
image

De slagroomlaag laag:
– 250 ml. kokos slagroom
– 2 appels
– 2 theelepels cacaonips

Klop je slagroom op. Schil de twee appels en plet deze. Doe de geplette appels en de cacaonips bij de slagroom. Klop goed op en doe vervolgens de slagroom in de taart. Je tweede laag ligt er mooi op.

De walnoten laag:
– 150- 200 gram walnoten
– 30 gram kokosolie
– 2 bananen
– Sap van een citroen
– 3 eetlepels cacaopoeder
– 5 druppels vanille extract

Warm de kokosolie op zodat deze lopend is. Plet de bananen. Voeg alle ingrediënten toe aan de keukenrobot. Maal tot het een lopende pasta wordt.
Doe deze laag op de slagroomlaag. Doe dit voorzichtig.

Werk de taart af zoals je wil. Ik heb er een aantal walnoten samen met een aantal ananaskersen (physalis) opgelegd.
Zet de taart voor een paar uurtjes in de koelkast.
Daarna kan je ze lekker opsmullen!
image

Mijn inspiratie heb ik gehaald bij volgende sites:
http://www.fullyraw.com
http://www.nourishingmeals.com

Advertenties

Een gedachte over “Walnoot taart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s