bananenbrood met vijgen en rozijnen

image

Ik ben op dit moment een stukje bananenbrood aan het smullen met op de achtergrond een liedje van Selah Sue. Dit is voor mij de ideale zaterdagmorgen! Alles op een rustig tempo. Het begin van een aangename dag!

Wat heb je nodig:
– 60 gr. rijstmeel
– 100 gr. amandelmeel
– 1 koffielepel fiberhusk
– 1 koffielepel droge gist
– 2 eetlepels dadelsiroop
– 3 rijpe bananen
– 1 ei
– 50 ml olijfolie
– 50 ml water
– 50 gr. rozijnen
– 20 gr. amandelschilfers
– 20 gr. grof geplette walnoten
– 3 vijgen

De bereiding:
Neem een mengkom en plet de bananen. Voeg er het rijstmeel, het amandelmeel, het ei, de fiberhusk, de droge gist, de olijfolie en het water aan toe. Mix tot een stevige brij. Wel de rozijnen 10 minuten. Voeg ze daarna samen met de dadelsiroop, de amandelschilfers en de walnoten aan het deeg toe. Meng goed en doe alles in een bakvorm. Boven op het deeg leg je de drie vijgen.

Bak gedurende 45 minuten in een oven van 180 graden.
Laat afkoelen.

Ps: Wie van vijgen houdt kan twee vijgen in stukjes snijden en door het deeg doen.

Advertenties

2 gedachtes over “bananenbrood met vijgen en rozijnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s