Gezond stoofpotje met rode linzen en veel meer…

image

Ik wil niet elke dag vlees of vis eten, sommige dagen wil ik alleen maar groenten. Het is raar maar mijn lichaam vraagt ernaar. Dit stoofpotje met linzen en nog veel meer is één van mijn favorieten. Simpel klaar te maken en de combinatie van al deze groenten, vind ik heerlijk!

Wat heb je nodig?
– 150 gram rode linzen
– 400 gram spinazie
– 2 rode uien
– 2 teentjes look
– 1 bakje champignons
– 1 blikje kikkererwten
– 1 aubergine
– 5 wortelen
– 2 tomaten
– 2 eetlepels Kefta kruiden (Marokkaans)
– 2/3 eetlepels komijn
– 1 theelepel mosterdzaad
– 1 theelepel chilipoeder
– peper en zout naar believen
– beetje olie
– water (800 ml tot 1 liter)

De bereiding:
Was de linzen met koud water en laat ze 20 minuten weken. Breng ondertussen een grote pot water (800 ml) aan de kook. Als het water kookt, voeg je er de linzen en de kruiden bij. Zet het vuur op een laag pitje en laat zachtjes sudderen.

Versnipper de ui en de look. Snij de champignons in schijfjes. De aubergine, de tomaten en de wortelen snij je in blokjes. Stoof de groenten aan in een pan. Gebruik hiervoor een beetje olie. Roer regelmatig.

Als de ui glazig is geworden, voeg je alle groenten toe aan de kookpot. Doe er eveneens de kikkererwten en de spinazie bij en laat verder sudderen. Voeg nog wat peper toe. Indien er te weinig water in zit kan je er nog een beetje water aan toevoegen. De groenten mogen niet onder water staan, want het is tenslotte geen soep…

Laat ongeveer nog 15/20 minuten sudderen en je hebt een lekker gezonde maaltijd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s