Champignon bietjes quinoa salade

image

Deze week heb ik een lekkere lunch gemaakt met quinoa en overschotjes van groenten. Ik vind het zo fijn aan quinoa, dat je het kan combineren met zoveel groenten en fruit als je zelf wil. Ik sta er steeds van verbaasd hoe deze lunchsalade de pure, aardse smaken laat boven komen. Heerlijk in al zijn eenvoud en zeker voor herhaling vatbaar!

Wat heb je nodig:
-2 koppen quinoa
-1 rode biet (gekookt en geschild)
-250 gram champignons
-blikje kikkererwten
-6 kersttomaatjes
-rozemarijn
-marjolein
-peper en zout
-olie

De bereiding:
Kook de quinoa met voldoende water, zie verpakking, ongeveer twaalf minuten.

Ondertussen snij je de rode biet in blokjes en de champignons in plakjes. De kersttomaatjes snij je het best in vier stukjes. Neem een grote pan en doe er wat olie in. Als de olie opgewarmd is, voeg je de champignons, de kikkererwten en de kersttomaatjes er aan toe. Strooi er een beetje peper, een snuifje zout en wat marjolein over. Roer regelmatig. Tenslotte doe je er de rode biet bij. Laat deze ongeveer vier minuten mee opwarmen.

Giet de quinoa af. Doe deze samen met de inhoud van de pan en een beetje rozemarijn in een saladekom.
Meng alles door elkaar en klaar!

Advertenties

Een gedachte over “Champignon bietjes quinoa salade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s