Rozijnen ciabatta

image

Het is een beetje vreemd, een rozijnen ciabatta. Ik wilde een rozijnen brood maken, maar het is een ciabatta geworden. Ik moet eerlijk toegeven dat het wel lekker is. Als je er een beetje lactosevrije kaas op smeert, smaakt het heerlijk. Ik heb zelf eens gezondigd en het gegeten met nutella choco.

Wat heb je nodig:
– 250 gram glutenvrij deeg
– 30 gram Amandelmeel
– 70 gram rozijnen
– 2 eetlepels gist (5 gr.)
– 2 eetlepels fiberhusk (5 gr.)
– 200 milliliter sojamelk
– 1 ei

De bereiding:
Neem de rozijnen en laat deze een kwartier wellen in lauw water. Na een kwartier giet je de rozijnen af. Laat ze uitlekken of dep ze af met keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 100 graden gedurende een kwartier.

Neem een mengkom en voeg het glutenvrij deeg en het amandelmeel toe. Meng even door elkaar. In het midden maak je een kuiltje en voeg je de gist en fiberhusk toe. Vervolgens doe je er het ei en de sojamelk in. Neem de staafmixer en kneed alles tot een brij. Tot slot voeg je de rozijnen toe.

Neem de brij uit de mengkom en kneed nog verder met de hand. Indien het blijft plakken aan je handen, strooi er dan nog wat bloem over. Kneed het deeg in een rechthoek van ongeveer 25 cm. Leg deze op een bakplaat en werk af met een beetje bloem. Zet het in de voorverwarmde oven en laat het 20 minuten rijzen. Daarna zet je de oven op 185 graden gedurende 45 minuten. Let op! Elke oven is anders, dus kijk regelmatig.

Eet smakelijk!

Advertenties

Een gedachte over “Rozijnen ciabatta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s