Appelmoestaart

image
Het is winter en dan bak ik altijd meer dan anders. Een week geleden stonden de appelen in promotie. Ik had deze in de fruitmand gelegd maar ze werden amper aangeraakt. Gisteren nam ik de appel vast en ze voelden al niet zo vers meer aan. Dus dan maar iets lekkers bakken.

Wat heb je nodig om deze appelmoestaart te bereiden:

voor het deeg:
-50 gram kokosmeel
-50 gram amandelmeel
-200 gram glutenvrij meel (dibro)
-1 eetlepel stevia
-90 gram kokosolie
-snuifje zout
-beetje water

Voor de vulling:
-4 appelen
-250 ml lactosevrij slagroom
-2 opgeklopte eiwitten
-1 lepel stevia
-1 lepel kaneel
-1 eetlepel agavesiroop
-5 gelatine blaadjes

Gelei van appelen:
-1 appel
-50 ml water
-1 citroen
-2 gelatine blaadjes

De bereiding:
Stap 1:
Schil de appelen en snij deze in stukjes. Doe ze samen met het kaneel in de kookpot en breng aan de kook. Roer goed tot alles moes wordt.
Laat afkoelen.

Stap 2:
We beginnen met de bodem. Zet de kokosolie even op het vuur of in de microgolfoven om vloeibaar te worden. Neem je keukenmachine en voeg er de volgende producten aan toe: kokosmeel, amandelmeel, glutenvrij meel, stevia, snuifje zout en kokosolie. Indien het deeg te droog is, dan doe je er nog een paar eetlepels water bij. Je moet een kneedbare deeg krijgen.
Laat het deeg 30 minuten rusten op een koele plaats.

Stap 3:
Ondertussen is de appelmoes afgekoeld. Splits eerst de eieren en klop het eiwit op. Leg de 5 gelatine blaadjes in koud water.
Neem terug je keukenmachine of werk met een staafmixer. In de mengkom voeg ik de appelmoes, het slagroom, de stevia, de agavesiroop en de kaneel toe. Ik mix alles tot een glad mengsel. Knijp de gelatine uit en voeg dit samen met het eiwit door het beslag. We hebben onze vulling af!

Stap 4:
Verwarm de oven op 200 graden. Neem de taartvorm. Ik neem er één met losse bodem. Neem nog wat kokosolie en vet de taartvorm in.
Neem het deeg en kneed het in een grote bol. Je kan het uitrollen met de deegroller. Je vult de vorm met het deeg, prik er gaatjes in.
Je zet de taart 20 minuten in de oven op 180 graden. Let op, elke oven is anders. Het deeg moet lichtbruin worden. Hou het dus in de gaten!

Haal de taart uit de oven en vul met deze met het appelmoesbeslag. Zet de taart terug in de oven en laat ongeveer 40 minuten bakken.

Stap 5:
Leg de 2 gelatine blaadjes in koud water. Schil de appel.
Zet de appel en het citroensap met het water op het vuur en laat koken.
Roer het tot het een lopend mengsel is. Neem het van het vuur en roer de gelatine erdoor.

Laat de gelei een beetje afkoelen en giet het daarna over de taart.

De taart kan je best een paar uur laten afkoelen in de koelkast.

Geniet ervan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s