Notenpasta van hazelnoten en walnoten

image

De kracht van noten, ze zijn super gezond! Ze passen uitstekend bij een evenwichtig voedingspatroon.
Waarom kies ik voor hazelnoten en walnoten?
De hazelnoot bevat veel vitamines en mineralen maar het belangrijkste is voor mij de vitamine E. Vitamine E beschermt de cellen, de celwand, de bloedbaan en het weefsel. Vitamine E reguleert ook de stofwisseling in de cellen.
De walnoot bevat ook enorm veel vitamines en mineralen. Ze zorgen voor sterkere botten, verbeteren het metabolisme en hebben een ontstekingsremmende werking.
Een perfecte combinatie voor me!

benodigdheden:
-130 gram walnoten
-130 gram hazelnoten
-20 gram pompoenpitten
-klein handje rozijnen
-20 ml zonnebloemolie

Hoe te bereiden:
Verdeel de noten over een bakplaat. Zet deze 15 minuten in de oven op 180 graden. Laat daarna even afkoelen.

Vul de keukenmachine voor de helft met noten en mix. Doe er elke keer wat meer noten in tot alles verwerkt is. Giet er rustig de zonnebloemolie bij. Alles moet een glad mengsel worden. Op het einde voeg ik de pompoenpitten en rozijnen er aan toe. Mix nog even.
De rozijnen geven een zoetere smaak aan de notenpasta.

De notenpasta kan je makkelijk een paar weken bewaren in de koelkast.
Ideaal op brood, crackers, droge cake, ….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s