Gezonde Appelcrumble – glutenvrij en suikervrij

image
Gisterenavond heb ik appelcrumble gemaakt. De appelcrumble is een beetje droog dus als je het als dessert serveert, doe er altijd een bolletje soja ijs bij.

Deze morgen heb ik de overschot van de appelcrumble gecombineerd met lactosevrije yoghurt… Heerlijk!! Indien je dit wenst kan je er nog braambessen, aardbeien of ander fruit aan toevoegen. De lactosevrije yoghurt haal ik bij Albert Hein (Aria).

Wat heb je nodig:
– 4 appelen van het seizoen
– 100 gram kokosolie
– 50 gram amandelmeel
– 50 gram boekweitmeel
– 100 gram quinoa
– 50 gram walnoten
– 50 gram rozijnen
– 50 gram agavesiroop
– 1 citroen
– 1 el kaneel
– brownieblik en bakpapier

Bereiding:
Schil de appelen en verwijder de klokhuizen. Snij ze daarna in blokjes. Neem een mengkom en meng de stukjes appel met een eetlepel kaneel, de rozijnen en het sap van de citroen door elkaar. Neem daarna je blik en doe er bakpapier in. Vul deze met de appelen.

Was de mengkom even af en je kan deze terug gebruiken voor het kruimelmengsel. Doe volgende producten in de mengkom: amandelmeel, boekweitmeel, quinoa, kokosolie, walnoten, agavesiroop. Neem de handmixer en meng alles goed door elkaar.
Verdeel het kruimelmengsel over de appelen.

Bak deze 30 minuten op 180 graden. Ik zet altijd een kommetje met een beetje water onder in de oven, dit om een beetje stoom in de oven te krijgen.
Als de kruimels wat goudbruin van kleur zijn is het klaar!
Appelcrumble

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s