Zondigen…. God straft meteen ;)

Vandaag zo’n drukke dag gehad dat ik echt de energie niet meer had om te koken. Vanmorgen naar het werk geweest en daarna nog naar de specialist. Normaal gezien lig ik elke middag even neer, nu zat het er niet in. Na de specialist was ik totaal opgebrand. Maar eten moet een mens nu eenmaal doen. De vraag:’wat eten we vandaag?’ kwam terug kijken… Daarmee besloot Yves (mijn vriend) om nog even langs te gaan bij de Carrefour. Ik had totaal geen inspiratie, voelde me lichamelijk niet goed en had totaal geen energie. Mijn vriend zag het en zei:’we kunnen het makkelijk maken’. Makkelijk, hahaha dat was een goede. In de Carrefour stond ik maar te kijken naar het sappige fruit en de groene groenten. Ik was op en neer aan het wandelen. Yves had het al opgegeven en ging verder. Na een poosje dacht ik ‘wat sta ik hier nu te doen?’ Ondertussen had Yves zijn zinnen gezet op pizza of op kaasrolletjes, lekker veel gluten dus! Ik moest dan maar iets anders bedenken. Soms is het echt vervelend. Ik ging wat verder in de winkel, de groenten en het fruit gingen me vandaag niet verleiden. Iets voorbij de gezonde voeding stond een diepvries met stickers ‘glutenvrij’. Dit had ik nog nooit gezien in een Carrefour. Ik ging een kijkje nemen. Glutenvrije afbakbroodjes, koffiekoeken en pizza was het assortiment.

Ik was het beu om in de winkel rond te draaien, en de pizza deed het. Foert zei ik, nu is het genoeg geweest! Ik wist dat er lactose inzat maar het waren vandaag verzachtende omstandigheden.

Na nog even aan te schuiven in de file waren we eindelijk thuis. Yes!!

Vroeger toen ik nog niet glutenvrij at, vond ik de gewone pizza’s nooit lekker. Als ik er dan al eentje had gegeten, was er altijd een schuldgevoel aanwezig. Wat een troep, die pizza’s! Toch zette ik mijn pizza in de oven. Het zag er al niet echt lekker uit, maar ik wou mezelf nog even voorliegen dat dat bij het opwarmen anders ging zijn. Na een twintigtal minuten nam ik de pizza eruit. De pizza was jammer genoeg niet erg veranderd. De smaak van de pizza was niet veel anders dan een gewone pizza. Het deeg deed me denken aan bladerdeeg. Ik heb hem opgegeten maar het was de laatste keer! En hopelijk als ik nog zo’n off-day heb, probeer ik iets uit mijn eigen diepvries te halen! Ik heb me voorgenomen om soms iets meer te koken en in te vriezen. Dan kan ik nog altijd gezond eten.

Mijn cijfer van deze pizza bedraagt 5 op 10. Dit heeft ook met de prijs te maken. Hij kost 5,75euro, dan verwacht ik toch meer. Ik moet ook niet naïef zijn want pizza’s kan je beter zelf maken!

Ik heb mijn les ondertussen weer eens geleerd. Ik hoop dat ik straks of morgen geen extra klachten krijg.
Tip: laat jullie niet verleiden 😉

image
image

Advertenties

2 gedachtes over “Zondigen…. God straft meteen ;)

  1. ik heb soms ook geen fut om gezond te koken, of wij zijn soms op een zondag gewoon te lui :-).
    Maar ik heb er iets voor gevonden: bij de albert heyn hebben ze glutenvrije tortillavellen, die bestrijk ik gewoon met tomatensaus (passata met wat kruiden in gegooid), wat groenten die ik in huis heb en een blikje tonijn (ik heb bv ook altijd geroosterde paprika en artisjok in bokaal thuis staan, voor als ik echt geen enkele groente heb) 10 min de oven is: gezonde pizza & geen moeite!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s