Olijf ciabatta

image
Zaterdag ga ik lunchen bij een vriendin. Zij zorgt voor het beleg en ik moet voor het brood zorgen. Nu ben ik gaan snollen in mijn boeken en zag een ciabatta met olijven staan. De foto die erbij stond deed het! Ik heb een aantal producten vervangen en wat dingen anders gedaan. Beetje inventief en creatief met eten spelen 🙂
Dus hier mijn recept. Ik ben benieuwd of de vriendinnen het ook kunnen waarderen.

Wat heb je nodig voor 2 broden:
– 400 gram glutenvrijmeel (dibro..)
– 100 gram boekweitmeel
– 12 gram droge gist
– 2tl bakpoeder (4 gram)
– 2tl psylliumvezels
– 1tl stevia
– 30 ml. gemberolie of olijfolie
– snufje zout
– 375 ml sojamelk
– 40 gram groene olijven
– beetje zongedroogde tomaatjes (naar believen)
– bakpapier

Hier gaan we:
Doe de melen, bakpoeder en de psylliumvezels in een mengkom. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin de gist en de stevia. Giet de melk, gemberolie en het zout rustig door het deeg. Neem de handmixer en mix alles tot een glad deeg.

Neem een werkblad en bestuif deze met meel. Neem het deeg in de handen en kneed dit. Indien het blijft plakken neem dan nog wat extra glutenvrijmeel in de hand. Kneed met de handen de olijven en de zongedroogde tomaatjes erdoor. Verdeel het deeg in twee porties en kneed dit in een soort platte worst. Neem een bakplaat en leg er bakpapier op.
Leg de broden op de beklede bakplaat. Snij er van boven lichte sneetjes in. Bedek de broden met een keukendoek en laat deze 40 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor. Bak de broden op 240° ongeveer 25-30 minuten.

Als hapje is dit ook heerlijk!
Maak snel het volgende:
Neem de blender erbij. Doe er 2 tomaten, het hart van een artijok, zout, peper, basilicum, en een beetje citroen in. Mixen maar. Doe nog een paar walnoten in de vijzel. Roer deze eronderdoor.
Presenteer dit mooi op een broodje en leg er kleine blokjes tomaten op.

Ideetje opgedaan van het boek ‘gutenvrij bakken’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s