Mais-pompoenpittenbrood

image

Joepie! Een lekker luchtig brood gebakken voor morgen. Dit brood is heerlijk als je er vijgenconfituur op smeert. Het is een goed begin voor de ochtend of je kan er je maag mee vullen tussen de middag.

Wat heb je nodig:
– 175 gram maiszetmeel
– 175 gram glutenvrij meel (schar, dibro)
– 1 zakje bakpoeder (15 gr)
– 1tl zout
– 2tl stevia
– 2 eieren
– 250 milliliter sojamelk
– 3tl olijfolie
– 3tl pompoenpitten
– 3tl mais uit blik

Hoe te bereiden:
Verwarm de oven op 200° C en vet een rond of rechthoekig broodblik in. Ik zet in de oven een klein schaaltje met water. Zo gaat het brood minder droog zijn.

Neem een mengkom en doe de volgende producten erin: maiszetmeel, glutenvrij meel, bakpoeder, zout, pompoenpitten, mais en de stevia. Klop in een tweede mengkom de eieren los samen met de olijfolie en de sojamelk. Doe het geleidelijk aan bij de droge ingrediënten en meng rustig alles door elkaar met de mixer.
Het moet een glad deeg zijn.

Doe het deeg in het broodblik. Haal al het deeg er helemaal uit met de pannenlikker. Strijk het mooi glad en zet het 30-35 minuten in de oven.

Laat het brood afkoelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s