Chocoladetaart

image
Glutenvrij bakken vind ik altijd een hele uitdaging. Persoonlijk vind ik een cake of taart al snel heel droog. Dit is de eerste keer dat ik een niet te droge taart bak. Dus ga ik het recept delen.

Wat heb je nodig:
– 100 gram glutenvrij meel
– 100 gram rijstmeel
– 100 gram Amandelmeel
– 14 gram Bakpoeder
– 3 eieren
– 4tl kokosolie
– 125 – 150 milliliter vanille rijstmelk
– 1 geplette banaan
– 4tl dadelsiroop
– 150 gram pure chocolade
– 1tl vanille extract
– een beetje zout
– klein handje walnoten en amandelschilfers

Bereiding:
Splits de eieren. Klop het eiwit stijf.

Neem een grote mengkom en voeg volgende producten toe: eigeel, alle melen, bakpoeder, kokosolie, dadelsiroop, zout en de melk. Meng alle producten goed door elkaar tot het een goed beslag wordt. Dan doe ik de geplette banaan, vanille extract en 50 gram chocolade door het beslag. Neem het eiwit en doe deze rustig door het beslag. Indien het beslag nog iets te vast is kan je altijd wat melk toevoegen. Let op het beslag moet niet te lopend zijn en niet te vast…

Giet het beslag in een ingevette springvorm.

Bak de taart 50 – 60 minuten af op 180 graden.

Als de taart klaar is kunnen we beginnen aan de afwerking. Neem de vijzel en doe er een klein handje walnoten en amandelschilfers in. Plet alles in de vijzel. Neem een klein pannetje en warm 100 gram chocolade op. Goed roeren en een klein beetje melk toevoegen. Giet de warme chocolade over de taart en kruimel er de walnoten en amandelschilfers over.

Je taart is klaar!

Advertenties

2 gedachtes over “Chocoladetaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s