Artisjok als een aperitiefhapje of als vervanging van chips!

image
Een artisjok is super gezond en heeft een unieke smaak. Ikzelf ben er zot van!

Waarom is een artisjok zo gezond?
– het bevat vitamine B11 of anders genoemd foliumzuur. In een artisjok zit 17% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid foliumzuur voor zwangere vrouwen.
– Artisjok voorkomt constipatie en verkleint het risico op darmkanker.
– Artisjok bevat veel calcium, fosfor, mangaan en zink.

Wat heb je nodig:

  • 1 artisjok
  • 1/2 citroen
  • 2 mini-tomaatjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 4/5 gedroogde tomaatjes
  • 2 olijfjes

Hoe te bereiden:
De artisjok bij het stammetje nemen en afbreken. Neem een grote kookpot, vul deze met water tot de artisjok onder water staat. Voeg er nog peper en een halve citroen aan toe.

Je kan de artisjok onder water houden door er een bordje op te leggen.
Kook de artisjok plus minus 40 minuten.

Als de artisjok klaar is laat je hem afkoelen.
De artisjok is klaar als je makkelijk door de stamper kan prikken.

Dressing:
Na de afkoeling neem je de artisjok en doe je hem zachtjes open. Het hart van de artisjok hebben we nodig voor de dressing. Druk dus voorzichtig alles een beetje open. De blaadjes gaan van dik naar dun. Hoe dunner ze worden hoe dichter je komt bij het hart. Voor het hart kom je nog stro tegen. Dit kan je afschrapen met een lepeltje. De paarse blaadjes en het stro kunnen we niet meer gebruiken. Het hart van de artisjok schep je met een lepeltje eruit. Dit is echt het beste van heel de artisjok!

Neem de blender. Doe de volgende ingrediënten erin: het hart van de artisjok, look, tomaatjes, olijfolie en de olijfjes. Mixen maar!

De dressing leg je in het midden van de artisjok, zalig toch!? Iedereen kan een blaadje eten met de dressing erbij… Smullen maar!

Nog wat informatie over hoe je een artijok moet klaarmaken:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s