Choco banan muffin

image

Zaterdagmorgen een gazetje een koffie en een zalige zoete muffin.  Mmm.. Gisterenavond heb ik deze nog gemaakt.  Beetje zoeken maar vind ze best lekker!

Wat heb je nodig:
– 100 gram kokosmeel
– 100 gram rijstmeel
– 15 gram bakpoeder
– 1 ei
– 20 gram kokosolie
– 30 gram rozijnen
– 30 gram pure chocolade
– 20 gram amandelschilfers
– banaan of appel
– rijstmelk
– zadenmix (Aveve)
– muffinblik en de muffincakevormen

Hoe te bereiden:

Laat de rozijnen weken in water.
Neem een grote mengkom en doe de volgende ingrediënten toe: kokosmeel, rijstmeel, bakpoeder, de gesmolten kokosolie en het ei. Meng alles al eens goed door elkaar. Neem de rijstmelk en giet die er rustig door. De hoeveelheid melk zie je aan het deeg. Vanaf dat het een lopende structuur heeft moet je stoppen. Ik schat een 400/500 milliliter.

Verwarm de oven op 180 graden.

De rozijnen afdoppen met wat papier.
De gesmolten chocolade, de amandelschilfers en de rozijnen voeg je bij het deeg. Alles nog eens goed door elkaar mengen met een lepel.

Dan pak je het muffinblik en vul je de cakevormen met jouw deeg.
Zet deze 30/35 minuten in de oven. Als afwerking neem ik de zadenmix en leg ik er een paar boven op de muffins.

Ideaal als ontijt maar je kan het evengoed als een gezond tussendoortje eten!

Advertenties

3 gedachtes over “Choco banan muffin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s