Panang curry met kip

image

Lekkere Panang curry met kip. Heerlijke smaken uit het verre oosten op je bord! Het traditionele gerecht wordt normaal met eendenborst gemaakt. Ik maak het met lekkere kip en het kan snel op tafel gegoocheld worden.

Voor twee personen heb je nodig:
– Panang curry. Ik ga het altijd halen bij Sun Wah in Antwerpen. De Chinese winkels of Thaise hebben dit zeker in huis.
– 1 blik kokosmelk
– 1 stengel citroengras
– teentje knoflook
– klein stukje gember
– oosterse wokgroenten van Albert Heijn. Deze kan je vervangen door paksoi, beetje boontjes, Chinese kool, 1 wortel, baby mais en wat rode ui.
– 400 gram kip
– bosje basilicum

Bereiding:
Pak een wokpan, giet de kokosmelk in de pan. Meng de Panang curry erbij. Laat het even koken zodat de curry gemengd wordt met de kokosmelk (tot er geen korreltjes meer te zien zijn van de curry).

Als alles goed gemengd is doe de kip erbij. De citroenstrengel knip ik in twee. En deze mag je samen met de gember en knoflook erbij voegen.

Vijf minuten later doe je de wokgroenten erbij samen met de basilicum. Even roeren en daarna doe je er een deksel op en laat je alles gaarkoken.

Het is al klaar! Eet alles maar lekker op buiten de citroenstrengel. Enjoy it.

Advertenties

Een gedachte over “Panang curry met kip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s