Gevulde aubergine met kip

image

Eerst een weetje:
Aubergine komt oorspronkelijk van Myanmar.  In het begin van de middeleeuwen  kwam de aubergine naar Europa.  Men noemde de vrucht ‘ziekmakende appel’,  dit omdat men niet wist dat deze niet rauw gegeten werd.  De aubergine heeft net als de aardappel de giftige stof ‘solanine’ en andere bitterstoffen, na het koken verdwijnen deze stoffen.

Wat heb je nodig (2 personen):
– 2 aubergines
– 3 tomaten
– 2 uien, 2 teentjes look, olijfolie
– 3 kippenfile
– kruiden: peper, zout, paprika, kurkuma, nootmuskaat en een bosje basilicum
– lactosevrije kaas.  Ik koop deze in de Carrefour van het merk Dilea.
– rijstmelk en aardappelen voor de puree.  De puree kan vervangen worden door rijst.

Bereiding:
De aubergine in twee snijden en uithollen.  Ik doe dit met een klein mesje en een lepel.  Het vruchtvlees in de blender doen samen met de tomaten.  Even peper en zout toevoegen, dan alles samen mixen en even apart houden.

Kook de kip in een potje gaar.  Als de kip gaar is kan je deze in fijne stukjes snijden of gewoon in de blender cutten.

Schil de ui en snipper hem in fijne stukjes.  Verhit de (diepe) pan en doe er een scheutje olijfolie in.  Stoof de uien en de look aan op een zacht vuurtje.  Als de stukjes ui glanzend zijn voeg je het vruchtenvlees gemengd met tomaten eraan toe samen met de kip.  Dan kruid je het met nog wat peper, paprikakruiden, kurkuma en basilicum.  Laat maar even garen en de vulling is klaar.

leg de uitgeholde aubergines in een ovenschaal en vullen maar.   Doe er als afwerking de lactosevrije kaas op.  Zet de gevulde aubergines 30 minuten in de oven.

Voor de puree vervang ik de gewone melk door rijstmelk.  Ik doe er ook geen ei in alleen kruid ik deze met peper, zout en nootmuskaat.

Alles is klaar,  ik eet alleen de vulling op van de aubergine.  De buitenkant kan je na het eten aan de kippen geven!

Advertenties

Een gedachte over “Gevulde aubergine met kip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s